Kensuke Lohse-Kimura – AWS Solutions Architect

Det er de færreste karriereveje, der følger et lige og forudsigeligt spor. Kensuke Lohse-Kimuras er ingen undtagelse og for at få det fulde overblik, kræver det, at man ikke følger bare ét, men flere spor. Gennem den digitale transformation, IT-branchens kamp om talenterne og et kulturelt sammenstød med lykkelig udgang. 

Made in Japan

Kensuke Lohse-Kimura blev født i Tokyo, Japan, i 1977. Et asiatisk land, der med premierminister Shinzo Abe som drivende kraft igennem to årtier fra begyndelsen af 00’erne gennemgik en voldsom transformation fra relativt tilbagestående til højteknologisk, liberalt og med en økonomi i konstant bedring. 

Japan er dog – de liberale strømninger til trods – stadig meget konservativt på nogle områder. Ikke mindst når det kommer til kønsroller, familietraditioner og syn på, hvad man officielt anerkender som legitimt.

Normalt ville dette ikke nødvendigvis være relevant for et karriereportræt, men i Kensukes tilfælde har det været så afgørende for hans valg, at det skal med.

Når vi i dag kan trække på hans kompetencer i Danmark, skyldes det nemlig et møde i 2009, da Kensukes nuværende mand var på ferie i Japan. Et møde, der udviklede sig til en forelskelse og ultimativt betød, at Kensuke i 2211 flyttede om på den anden side af jorden, hvor Kensukes mand kom fra, og hvor vi heldigvis tillader, at to mænd kan indgå ægteskab. Noget, der ikke er muligt i Japan, der på trods af en relativt liberal holdning i befolkningen, ikke er fulgt med fra politisk side. 

En mangelvare

At flytte en halv jordklode væk fra sit fædreland; til en fuldstændig anden kultur, et fremmedartet klima og et sprog, der kan give knuder på tungen, ville være en stor udfordring for de fleste. Ikke mindst når det kommer til karrieremuligheder. I Kensukes tilfælde blev den videre karriere i Det Kolde Nord imidlertid en fortsættelse af en tendens, der har været toneangivende hele vejen. En tendens, hvor Kensuke har været på headhunternes radar, og hvor hans kompetenceprofil har udviklet sig i perfekt alignment med den digitale transformation.

Kensuke begyndte sin karriere som Voice & Network Engineer i den japanske afdeling af den amerikanske virksomhed NCR, der var specialiseret i software, hardware og services til den finansielle branche, med særligt fokus på ATMs. Det var i begyndelsen af 00’erne, og verden var på lange stræk stadig analog. Med ansvar for etablering af netværk var de ’jordbundne’ telefonforbindelser derfor Kensukes primære domæne.

Både evner og ambitioner var imidlertid større, og Kensukes kompetencer blev spottet af virksomheden Atos og deres særlige afdeling for servicering af Siemens i Japan. Kensukes fik titlen af Technical Project Lead og Product Manager i deres afdeling for udvikling af netværksydelser.

Det var hér Kensukes første gang indskrev sig i den digitale revolution. Han begyndte i 2005, og det var hér den gradvise overgang fra analog til digital begyndte, og IoT – selvom det endnu ikke havde fået sin faglige term – blev en realitet og Kensukes speciale.

Kompetencejagt

Atos’ Siemens-afdeling blev nedlagt i 2007, men den japanske virksomhed Unified Communications Inc – en af Siemens største kunder – havde spottet Kensuke og tilbød ham derfor straks en stilling som Technical Project Lead. Stadig med fokus på netværk og connected devices.

To år efter slog lynet ned, og forberedelserne til en ny tilværelse i Danmark begyndte.

Grundet de lidt omstændige immigrationsregler og adgange til arbejdstilladelse i Danmark blev Kensuke og hans mand gift et års tid, inden Kensuke officielt flyttede adresse. Der gik også noget tid med danskkurser, inden den første jobansøgning kunne komme i posten.

Pga. sit meget friske statsborgerskab var Kensukes også klar til at begynde i en mere ydmyg stilling, end den han kom fra. Det resulterede i en stilling som Network Technician i den lille start-up Cekura A/S, der udviklede personlige digitale sikkerhedsalarmer. 

Det holdt dog kun i tre måneder. Kensukes renommé og allerede imponerede portefølje sendte han direkte ind på headhunternes radar, og den verdensledende tech-virksomhed Agnito, der er førende inden for digitale løsninger til life science, tilbød ham en stilling i 2013. Først som Systems Consultant, senere som Internal System Administrator og endelig – fra 2014-20 – som DevOps Operations Lead, Security & Privacy Advisor.

Digital transformation og fremtidens Sky

Det var i årene hos Agnito, Kensuke tog nogle af de mest markante skridt i sin karriere. Dem, der fik afgørende betydning for hvor de valg, han senere tog. Han ledte virksomheden fra on-prem til clouden, udviklede mobile apps som et nyt og lukrativt forretningsben, sørgede for, at governance & compliance blev implementerede, og cybersecurity by design blev normen. Konsekvent og strategisk udrulning og udnyttelse af BI og analytics i hele IoT-værdikæden blev desuden et af hans specialer.

Men noget af det vigtigste var måske, at Kensukes var hovedansvarlig for migrationen fra Azure til AWS.

Medarbejdere med en kompetenceprofil som Kensukes er en sjældenhed: Solid erfaring med AWS, specialisering inden for både IoT og BI, dyb indsigt i hvordan det regulatoriske regime skal indarbejdes i de digitale løsninger, særligt inden for life science, og endelig en DevOps-historik, gjorde Kensuke til en efterspurgt herre.

Han kunne mere eller mindre vælge frit.

Det satte naturligvis barren højt, og gjorde, at han skulle have rigtig gode argumenter fra en potentiel ny arbejdsgiver.

Dem fik han i 2020.

Kultur, kunder & kundskaber 

KeyCore har fra begyndelsen arbejdet med en medarbejderfilosofi, der sætter den enkeltes muligheder for dygtiggørelse og specialisering i centrum. Det er naturligvis et gode for virksomheden, at medarbejderne hele tiden udvikler sig, men der er også en klar forståelse af, at det er en forudsætning for, at medarbejderne kan blive ved med at se en fremtid og opleve en personlig progression.

Det er selvfølgelig også en form for presbold. Den stejle læringskurve, med en løbende, ambitiøs uddannelses- og certificeringsplan, kan måske lyde udfordrende, men historien har vist, at det er det helt rigtige match med den type medarbejdere, som KeyCore gerne vil tiltrække og fastholde.

Det var en af de udløsende faktorer, der betød, at Kensuke i 2020 begyndte som AWS Solutions Architect i KeyCore. Det og så udsigten til at kunne have fuld fokus på hans specialer: AI, BI og Analytics – primært til nogle af verdens førende virksomheder inden for Life Science.

Alt sammen på hans nu foretrukne cloud: AWS, hvor KeyCore som bekendt er den største leverandør af løsninger til, og i et miljø medarbejderne imellem, der har lige præcis det, som Kensukes sætter mest pris på ved at bo i Danmark: At man kan være den, man er, at man kan sige det, man tænker, og der er plads til at være meget forskellige, så længe man er en god kollega.

Scroll til toppen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap